Filatelisten vereniging De Helmveste Helmond en Omstreken is opgericht in 1977

Hjejlen
(Februar 2018)

Hjejlen is de oudste originele kolengestookte radarboot ter wereld, die nog steeds in bedrijf is. Ik voer mee in 1971, toen ik voor de eerste keer in Denemarken was. En je kunt de hele zomer nog steeds mee voor een tocht van ruim een uur in het hart van het Deense merengebied. De Hjejlen maakt in de zomer dagelijks trips van Silkeborg naar Himmelbjerget, waarna ze doorgaat naar het charmante stadje Laven, een klein station. In 2011 vierde de Hjejlen zijn 150-jarig jubileum. Post Denemarken heeft het jubileum gemarkeerd door de postzegel uit te geven, die op de voorkant van deze muntbrief staat. De speciale vorm van de postzegel is geïnspireerd op het rad van Hjejlen.
Een fraai door Martin Mörck gegraveerde zegel. Een munt die een aanschafwaarde van 20 kronen vertegenwoordigt. Vervaardigd van koper, aluminium en nikkel (96-6-2). Er zijn mensen die dit soort brieven verzamelt.

Zoek de verschillen
(Februari 2018)

Bij het doorkijken van correspondentie van het afgelopen jaar, viel mij iets op. Volgens mij gebruikt de Deense post, PostNord tegenwoordig, bij het vervaardigen van FDC's andere blokjes dan de blokjes die los worden verkocht. Rechts ziet u een drukteken in de rand van het blokje op de FDC. Het ontbreekt bij het losse velletje. Ik heb dit bij diverse combinaties van uitgiften geconstateerd. Het vraagt om nader onderzoek.