Filatelisten vereniging De Helmveste Helmond en Omstreken is opgericht in 1977

Onze ruilbeurzen

Ruibeurs

Onze vereniging organiseert elk jaar een aantal ruilbeurzen. Wij trachten dit vier a vijf keer per jaar te doen, zo mogelijk op iedere vijfde zondag van het jaar. Op de ruilbeurzen zijn altijd een aantal handelaren aanwezig waardoor een bezoek dubbel zo interessant wordt. Een aantal gezellige uren met mede filatelisten, aan lange tafels, de postzegelalbums opengeslagen, het over en weer ruilen en discussiƫren over uw hobby is een bezigheid die bijna verslavend werkt.
Kijk voor de eerst volgende ruilbeurs op de Home Pagina.
De beurs is open van 9:30 tot 13:00 uur, entree 1.00 euro, leden hebben gratis toegang.

Meestal vindt u datgene wat u zoekt, of maakt u positieve contacten die de zekerheid tot verkrijgen van uw aanvullingen vrijwel garanderen. Is dat niet via een medehobbyist dan mogelijk via een handelaar, of door informatie van uw vereniging die vrijwel altijd bestuurlijk aanwezig is. Op de beurs is een speciale hoek voor de jeugd ingericht. Het jonge volk wordt hier filatelistisch opgevangen en onderhouden, waardoor zij de wereld van de filatelie kunnen betreden. De organisatie probeert vanzelfsprekend om het voor iedereen gemakkelijk en naar de zin te maken. Zij trachten de dag soepel te laten verlopen en onderlinge misverstanden te voorkomen.

De indeling van de zaal valt onder verantwoording van de organisatie. de indeling van de tafel is uw eigen rekenschap. Aan de wanden van de zaal mag niets worden opgehangen of bevestigd en de opstanden van de tafels moeten een acceptabele hoogte hebben. De looppaden moeten vrij blijven van koffers, tassen en dergelijke. Schade veroorzaakt door bezoekers zijn voor eigen rekening. Oneerlijke handelingen dienen vanzelfsprekend achterwege te blijven.
Het is altijd verstandig dat u zich bij deelname eerst laat informeren door de organisator, de heer Dijkers. Kijk op de bestuurspagina voor zijn contact gegevens.



Postzegels, briefstukken of ander filatelistisch materiaal, meestal vindt u datgene wat u zoekt.